Tunnisteet

perjantai 26. huhtikuuta 2019

Mitä mielestäni olisi hyvä tehdä

Kävin jokunen vuosi sitten , suomi100 vuonna, aamiasella tasarvon asialla. Siellä oli monet korkeissa viroissa olevia naisia, Martat, Naistenlinja, Biaudet jne.

Siellä oli myös puhujana silloinen ministeri Soini.

En oikein ymmärtänyt mitä hän sielä teki. Omasta mielestäni hän edustaa vanhanaikasta patriarkaalistä elämän näkemystä missä on aika vähän tasaarvoa naisten ja miesten välillä. Ehkä olen väärässä mutta onneksi minulla saa olla oma mielipide.

Hän puhui naisten kohdistuneesta väkivallasta. Ihan hyvä. Hän sanoa että hyvä että siitä puhutaan. Kyllä, samaa mieltä. Sanoi että uhrien hoitamiseen ja hyvinvointiin täytyy satsatavielä enemmän. Juuuu, sehän on itsestäänselvä asia. Mietin...

Mielestäni hän edusti miehiä, siis niitä jotka enimääkseen ovat ne jotka lyövät ja ovat henkisen ja fyysisen väkivallan tekijöitä. Ei ain tottakai, mutta useinmiten, varsinkin fyysisen väkivallan tekijöitä.

Mielestäni ne ovat ne jotka tarvitsevat apua. Siis lyöjät. Ei se lyöminen siihen lopu että naiset saavat apua. Miehet jotka lyövät tarvitsevat apua. Eivät he ole syntyneet lyömään. Se on opittu elämän matkan varrella. Monet eivät edes näe tai ymmärrä miksi he sitä tekevät.

Jussityö. Fi on organisaatio joka auttaa lyöviä miehiä. Miksi Soini ei ottanut esille sitä puheessaan?

Miten paljon nähdään lehdissä nimiä ja organisaatioita missä autetaan ja tuetaan tekijöitä?

Ei paljon, koska siitä puuttuu draamaa, joka myy paljon paremmin.

Minusta on äärimmäisen tärkeätä yrittää auttaa niitä jotka kantavat vaarallisen käyttäytymistavan.

Paljon puhuttiin aamukokousessa tilastoista mailmalla (huokaus...) nimiä droppailtiin ja missä kaikissa tärkeissä kokouksissa mailmalla oltiin käyty.

Sillä oli myös puhujana joku korkea armejan edustaja kaikkine mitalleineen jotka kilisivät kaunista kun hän käveli puhujapöntölle. En ymmärtänyt oikein mitä hän halusi sanoa, että onko hyvä että naisia on armejassa tai ei, ehkä tiedän niin vähän armejasta että hänen viestinsä meni minulta kokonaan ohi.

Olin uupunut ja vihainen sen aamukokouksen jälkeen.

Niin paljon saisi aikaseksi pienillä teoilla. Sen aamiaiskokouksen hinta olisi mieluummin voinnut antaa Tyttöjen talolle tai Rikosuhripalvelulla tai jonnekin missä siitä on todella konkreetista hyötyö

Kuten 55 miljoonaa euroa jotka Veikkaus käyttää mainoksiinsa...

En aina ymmärrä...

Ei kommentteja: