Tunnisteet

maanantai 25. joulukuuta 2017

Itsensä hoitamista

Viha, pelko, suru, kiukku, pettymys ja muitakin tuntoja ovat kaikki hyvin tuttuja tuntemuksia, niitä nousee vieläkin hyvin usein selkäytimestä, ihan pieneistä jutuista, ovat monelle ihan pikkujuttuja, ne vaan nousee sieltä jostain, et huomaakaan. Yhtäkkiä on kuin olisi synkkä harmaa täkki päällä, sydän särkee, pää särkee, olet itkuinen ja et tajua mikä on.

Jos vaan löytyy aikaa, niin kannattaa istua alas, olla sen tunteen kanssa, vähän miettiä milloin se nousi ja alkoi. Usein tajuaa mistä se johtui, analyysi voi olla paikalla. Alan olla joka kerta parempi, joten saan nopeammin ja useammin kiinni mistä se johtui, joku sanoi jotain törppöä (mitä olin usein kuullut lapsen)  joku selänkäntyminen, ei vastaamista kysymyksiini, joku on kuin en olisi olemassa, pientä piikittelyä kun ei kukaan muu kuuntelee, vähättelee, mollaa jne..

Jos itse on vähän väsynyt, stressissä tai muuten vain huonolla omatunolla fiiliksessä niin nämä asiat tehoavat ja niitä tulee paljon enemmän. Silloin ne pääsevatkin nopeammin ja helpommin nahan alle.

Omalla haavoituvalla olemuksellasi, onneton jostain, huono omatuntu triggaa muissa ilkeyttä. Silloin ei kannata olla ihmisten ympärillä jotka ovat omasta mielestä tosi päteviä ja tekijäihmiä, niiden mielestä olet ihan luuseri, vaikka voivat olla hyviäkin ystäviä kun sinä olet vahva ja tekijä niiden silmissä.

Silloin askel pois, ei enää sanakaan. Lähdet ja et pidä niihin yhteyttä, hyllytät kaikki nämä niin kauan kuin on tarvetta, hoidat itseesi ymmärtävien ystävien kanssa tai menet yhdelle terapiasessiolle purkaamaan omat jutut, menet siis taas eteenpäin.

Useimmiten nämä ihmiset tulevat takaisin, otat ne sitten  vastaan tai ei, jos otat niin aina omilla ehdoilla.

On ihanaa tuntea itsensä voimistuvansa, tekevönsä hyviä päätöksiä itselleen. Vaikka tuntuu välillä olevansa yksin niin se ei ole niin, en ole yksin. Tämä välivaihe missä monet ystävät ja sukulaiset menevät hyllylle ennen kun tulee usia ystäviä tilalle niin saa ollakin hiljainen, sekin teke

Ei kommentteja: