Tunnisteet

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Isä kuoli

Isä kuoli 90 vuotiaana maanantaina. Veljeni laittoi minulle viestin yöllä, aamulla luin sen. Hän kysyi jos haluan tulla hänen kanssaan aamulla katsomaan häntä. Tietysti haluan.

Miten reagoin. En oikeasti mitenkään, mutta se on minulle tavallista jos on kyse henkilöstä, vaikka läheinen, joka on iäkäs eikä jaksa enää elää.

Aamulla laitoin hänen lempimusiikinsa päälle ja olin oikeasti iloinen hänen puolesta, tunsin että hän oli päässyt rauhaan.

Katsoin hänet, hän oli rauhallisen näköinen. Enemmän olin surullinen veljeni puolesta jolle olisin suonnut lisää vuosia hänen kanssaan. Isäni oli onnekas kun veljeni piti hänestä niin hyvää huolta. Onneksi isämme oli sekä tosi kiitollinen että kiltti veljelleni. Hänen kanssa oli ollut helppo olla ja helppo auttaa koska hönellä ei ollut suuria vaatimuksia.

Tiistai päivä oli hieno. Olimme kahdestaan koko päivän, samalla kuin juttelimme kaikenlaista isästämme, suurimmaksi osaksi hyvää, saimme hoidettua hautajaisjärjestelyt. Kaikki meni niin helposti ja olemme kaikesta niin samaa mieltä. Siitä tuli hyvä olo.


Ei kommentteja: